Tannleger Torget Tannhelse Sarpsborg sentrum

Ny pasient

Trygg, moderne og skånsom tannbehandling til riktig pris midt i Sarpsborg sentrum.

Man-Tors (Fre) 7.00 - 16.00 (15.00)

Torget 3, Sarpsborg Sentrum

69878785

Informasjon til nye og gamle pasienter

Under har vi samlet de vanligste spørsmålene vi får fra nye og gamle pasienter. Har du andre spørsmål ring oss gjerne på 69878785 eller send en mail til post@torgettann.no.

Hva skjer ved første besøk hos tannlegen?

Vi undersøker tennene, først klinisk og røntgenologisk, deretter fjerner vi bakteriebelegg (plakk) og tannstein. Vi vil gi informasjon, instruksjon og opplæring i hvordan du best ivaretar din egen tannhelse.

Har jeg rett på trygderefusjon for tannbehandlingen?

Torget Tannhelse har oppgjørsavtale med HELFO. Enkelte sykdommer kan gi mulighet for trygderefusjon. Mer info om hvilke sykdommer som gir refusjon, finnes på HELFOs hjemmesider. Hvor mye man får i refusjon vil variere, og man må som regel betale en egenandel selv. Vi gir deg prisoverslag på behandlingen som eventuelt må gjøres.

Jeg er redd for å gå til tannlegen

Noen synes det å gå til tannlegen er skummelt, og det er forståelig. Vi har mange års erfaring med å behandle pasienter med tannlegeskrekk, og basert på tilbakemeldinger har de også god erfaring hos oss.

Dersom du har angst for tannbehandling, er det veldig viktig for oss at du forteller om dette, slik at vi kan ta særlige hensyn.

Jeg har sykdommer tannlegen må vite om

På venterommet vil du få tildelt et helseskjema, det er viktig at du fyller ut dette så nøyaktig du kan da det er sammenheng mellom din generelle helse og tannhelsen. En del medisiner kan påvirke tannhelsen, det samme gjelder enkelte sykdommer. Det er viktig at vi får kunnskap som setter oss i best mulig stand til å ivareta dine tenner.

Hvor kan jeg parkere når jeg skal besøke tannklinkken deres?

Det er parkeringsplasser med parkeringsautomat rett utenfor. Denne er gratis i et kort tidsintervall. Hvis du foretrekker å parkere innendørs, er parkeringshuset til Storbyen og Sarpsborg torg maks 150m unna.

Jeg må ta buss for å besøke tannklinikken

Vi holder til 2-300m fra Sarpsborg busstasjon. Det er også bussholdeplass rett utenfor tannklinikken.

Hvorfor skal jeg gå til tannlegen når jeg ikke har vondt eller andre problemer?

Flere lurer på hvorfor man skal gå til tannlegen når det ikke er vondt. Under nevner vi noen av de viktigste grunnene.

  • Forebygging er det aller beste for tannhelsen. Dersom man oppsøker tannlege eller går jevnlig til tannlegen vil man få tips og veiledning til hvordan å forebygge tann og tannkjøttsproblemer effektivt.
  • Dersom du først har fått vondt i munnen, kan det ha gått for langt. Problemet kan være at et hull som en gang var lite, nå kan ha blitt stort. Dersom hullet går inn til nerven inne i tannen, må den rotfylles eller trekkes for å få smertene bort.
  • En tann som har blitt boret i, vil aldri bli like sterk som den var før det var hull i den. Desto større hull, desto større fylling, som igjen gir en svakere tann. Noen ganger blir det så lite igjen av tannen at man bør lage en krone for å få den sterkere igjen. Dersom man går jevnlig til tannlegen vil man kunne oppdage hullet når det er lite, og slik unngå at det blir større problemer.
  • Tannkjøttsproblemer gir ofte lite symptomer i form av smerter. Blødning i tannkjøttet ved tannpuss og bruk av tanntråd er et tegn på betent tannkjøtt. Dersom dette forverres vil man kunne utvikle Periodontitt (Pyrea). Dette er en sykdom som fører til at festet til tennene brytes ned, og tennene kan i verste fall løsne og falle ut.
  • Økonomisk er det også bedre å gå til tannlegen med faste mellomrom. Dersom man kan unngå en rotfylling eller krone, vil man fort spare inn den årlige kontrollen.

Vi er her for å hjelpe deg når eller før du trenger tannlegetjenester. Bestill time i dag